Køb direkte hos kunstner

Køb malerier og anden kunst direkte hos en kunstner

Hvor køber du dine akrylmalerier henne?

Hos gallerier, i brugskunstforretninger, på online platforme, i hypermarkeder, i byggemarkeder eller direkte hos kunstneren?

Her er 6 grunde til hvorfor et køb direkte fra kunstner er en god idé. Det giver dig en hel række fordele.

Når du indretter væggene i dit hjem. Så er der en række forhold der taler for, at du skal købe et abstrakt maleri direkte hos en kunstner – i stedet for at købe en reproduktion i online butikker. Eller fysiske butikker der handler med møbler, boligtekstiler, pyntenips eller dagligvare.

– Du får et unikt originalt abstrakt akrylbillede som ingen andre har

– Malerierne er gennemarbejdet ned til mindste detalje, og der er brugt tid på dem

– Du får et kvalitetsprodukt, hvor der er anvendt gode materialer.

– Du får mere for pengene – ingen kommission til online eller fysiske gallerier.

– Gensalgspriserne er højere, når du engang vil skifte ud igen.

– Du får en bedre service og svar på alle de spørgsmål du har.
Køb direkte hos kunstner

Unikke originale malerier og andre kunstværker

Ved køb direkte fra kunstner, så får du et unikt kunstværk der kun findes ét af, one-of-a-kind.

Og du kan anvende det til, at designe indretningen i dit hjem med dit helt eget specielle touch. Uden du skal frygte at familie, venner eller naboen allerede har det samme motiv. Eller kan efterligne din indretning.

Hvis vi ser på definitionen af “original”. Så siger Den Danske Ordbog at det er “genstand eller fænomen der ligger til grund for en kopi”.

Vær opmærksom på, at næsten alle online og fysiske butikker der reklamerer med “originale” moderne malerier reelt sælger reproduktioner, hvor den kunstneriske værdi er minimal.

Kopierne bliver typisk fremstillet på kunstfabrikker i Kina og den øvrige Østen. Det sker ikke altid under ordnede forhold, men hvor medarbejderne arbejder mange timer i døgnet uden ret mange pauser, og i bygninger der mangler basale forhold som f.eks. vinduer og varme.

Der eksisterer også et par danske masseproducerende kunstfabrikker. Hvor der er ansat danske kunstnere, som fremstiller efterligninger under pseudonym. Fordi de ikke vil ødelægge deres kunstnernavn.

Det kan være vanskeligt umiddelbart at spotte, om det er en reel eller fiktiv kunstner. Og om der er tale om et originalt maleri eller en kopi – her er et par tips du kan bruge:

Start med at Google kunstneren og se hvad der dukker op af informationer.

Dukker kunstnerens kontaktoplysninger op. Har vedkommende sin egen hjemmeside, hvor der bliver vist værker og nuværende og tidligere udstillinger ?

Hvis der er en kunstnerprofil på butikkens hjemmeside, og der er vist foto og biografi af kunstneren.

Hvis der på maleriet er vedhæftet en kunstnerprofil, som indeholder en biografi, og hvor der er vist et foto af kunstneren.
Små og store malerier til salg

Kunsten er gennemarbejdet ned til mindste detalje

Unikke abstrakte malerier der er lavet af kunstnere fra det virkelige liv, er kendetegnet ved, at der er anvendt meget tid på motiverne. Resultatet er derfor et kunstværk med uendeligt mange detaljer og stor dybde. Hvilket betyder man hele tiden opdager nye detaljer, strukturer og sammenhænge.

Det drejer sig i første omgang om planlægning af motivet. Og så består processen med fremstilling af maleriet af en række forskellige trin. Bestående af: grunding af lærredet, påføring af struktur, grundmaling (1-3 bearbejdninger), selve motivet (1-5 bearbejdninger), topfinish og en toplak.

Det er meget forskelligt hvor mange gange en kunstner skal have akrylmalerier mellem hænderne inden det er færdigt. Men typisk ligger det på 5-10 gange. Især når der bliver arbejdet med mange tynde laserende lag og transparente farver. Så skal det igennem mange gange.

Kendetegnende ved fremstillingen af reproduktioner er, at der ikke ret meget tid til maling af det enkelte akrylmaleri. Typisk vil der være 15-20 minutter til rådighed.

Det betyder, at det kun er muligt at lave et maleri med maksimalt 3 lag, inden det er færdigt. Ofte vil maleriet blive fremstillet i én proces, hvor der parallelt bliver malet helt op til 50 stk. af samme motiv. Derfor mangler billederne ofte detaljer og dybde. Det gør man hurtigere kan blive træt af at se på dem.
Malerier til salg

Et kvalitetsprodukt med gode materialer

Mange kunstnere sætter en ære i at bruge maling, materialer og hjælpemidler i en meget høj kvalitet.

Grundlæggende bliver der skelnet mellem 3 forskellige kvaliteter indenfor kunstnermaling: Skolekvalitet, studiekvalitet og kunstnerkvalitet.

Hvad er det så, der adskiller hvilken kvalitet en kunstnermaling har: Det er et spørgsmål om, hvilke pigmenter der bliver brugt. Hvor stor en andel pigmenter der er i forhold til fyldstoffer. Og hvilken bindertype der er valgt.

Den bedste kvalitet anvender de mest kostbare pigmenter. Den har den største andel af pigmenter og indeholder kun lidt eller slet ingen fyldstoffer.
Tilbud på malerier til stuen

Du får mere for pengene

Hvis kunstnere sælger via online eller fysiske gallerier. Så må de ofte lægge op til 50% af salgsbeløbet til galleri-ejeren.

Det er klart når du handler direkte med kunstneren, så skal der ikke betales kommission. Og der er dermed ingen fordyrende mellemled, der skal tjene på kunstværkerne.

Generelt holder priserne på unikke værker sig bedre en på kopi-billeder.

Når du skal sælge et kunstmaleri du har købt fra en professionel kunstner. Så holder priserne bedre, i forhold til de kopi-malerier du køber i online og fysiske butikker.

Ofte kan du få nogenlunde det samme for malerier købt fra en kunstner. Hvorimod reproduktionerne falder kraftigt i pris, så du kun får omkring 25% af det beløb du oprindeligt betalte.

Og hvis du er dygtig til at spotte talentfulde kunstnere, kan du tjene penge når du sælger. Det kræver dog en del øvelse. Og at du ved hvad du skal kigge efter, når du køber kunst.

Når du handler direkte med en professionel kunstner. Så står vedkommende til rådighed, med svar på alle de spørgsmål du har. Uanset om det drejer sig om motiv, materialer, vedligeholdelse eller ophængning eller andet.

Og så har du selvfølgeligt også mulighed for at få lavet dit helt eget abstrakte maleri med farver og motiver.

Mange kunstnere tilbyder også at hjælpe til med transport og ophængning.

Her er et par hjemmesider, hvor du har mulighed for køb direkte fra kunstner:
Kunstner Art by LønfeldtKunstner Michael LønfeldtArtist Michael LonfeldtHjælp til markedsføringHjælp til online markedsføringRedesign eller ny hjemmesideSælg din kunst online på nettet
KontaktOm malerier-til-salg.dk